Tagoknak

Facebook

Tanfolyamok

Jelenleg nincs elérhető aktuális tanfolyamunk, kérlek érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

BackScan® röntgensugár nélküli gerincvizsgálat 3D gerinc-analízis és tanácsadás

Kelet-Magyarországon elsőként elérhető válik a forradalmian új,
röntgensugár nélküli  gerincvizsgáló készülék!

EGYEDÜLÁLLÓ LEHETŐSÉG Nyíregyházán az abszolút biztonságos, sugárzásmentes, a gerincről 3D-s képet alkotó, maximális pontosságú BackScan® gerinc-analízis és tanácsadás.
A vizsgálat biztonsággal alkalmazható 6 éves kortól már gyermekeken is!
Sugárzásmentes, nem jár semmilyen káros hatással az emberi szervezetre, bármikor megismételhető.

Az analízis mutatja a gerinc eredményeit egyenes tartásában,  előrehajlásában és terhelésre kompenzált állapotban, jobbra és balra  dőlve, illetve akár ülve, előregörnyedt, panaszt okozó testtartásban is.
A gerincen szegmentális szöget mérünk 1 fok pontossággal (röntgen mérési  hibája 4 fok!!!), majd regionális szöget mérünk (lordosisok,  kyphosisok), szintén 1 fok pontossággal. Jól láthatók (ami sokszor kézzel nem érzékelhető) az egy blokkban mozgó és a hipermobilis ízületek!

A mérés után, az analízis birtokában egyedi tornaterv állítható össze minden egyes  régióra, izomcsoportokra lebontva. Újraméréssel a fejlődés követhető, mellyel fenntartható a páciens kitartása, figyelme és jól ellenőrizhető a terápia maga.

A vizsgálat fájdalommentes.

A vizsgálat helye: Napmadár Szépségszalon – 4400 Nyíregyháza, Semmelweis utca 5.
Ára: 10.000.- Ft
Tovább információ: izomegeszseg.hu

A vizsgálatot végzi: Szabó Gábor – 3D BackScan® analitikus, tanácsadó

 

Az influenza ÉS AZ ENERGY

A betegség jellemzése:

Az influenza nagyon fertőző, vírusos megbetegedés, amelyet a tünetek hirtelen megjelenése és magas láz jellemez. Elsősorban a tünetek hirtelen megjelenése és a magas láz az, ami megkülönbözteti az influenzát a náthával, torokkaparással és maximum 38 oC fokos lázzal kísért, általános légúti fertőzésektől.

Lappangási idő:

A betegség lappangási ideje rövid, rendszerint 18-48 óra. A szövődményektől mentes betegség lefolyása általában 7-10 nap. Az influenza szövődményei elsődlegesek vagy másodlagosak lehetnek. Az elsődleges komplikációkat rendszerint maga az influenzavírus idézi elő, amely a legtöbb esetben vírusos tüdőgyulladáshoz vezethet. A másodlagos szövődmények később és bakteriális felülfertőződés formájában jelentkeznek; előidézői általában a Pneumococcus vagy a Staphylococcus baktériumok.

Kórokozók:

A betegséget az A, B, C típusú influenzavírusok idézhetik elő.

Az influenza leggyakoribb kórokozója (az A típusú vírus) nemcsak az embert támadhatja meg, hanem az állatokat is (sertést, madarakat, lovakat). Korábban az influenza vírus A típusa okozta a világ összes nagy járványát és világjárványait. Az influenza vírus B típusa kisebb, helyi, folyamatosan terjedő járványokat idéz elő. A C típusú influenzavírus elsősorban a gyermekeket veszélyezteti. A betegség általában szezonális jellegű.

Forrása, hordozója és a fertőzés útja:

A fertőzés forrása a lappangási idő végén és az akut betegség első napjaiban maga az ember.

A vírus nagy számban van jelen az ember légzőszerveiben, és beszéddel, köhögéssel, valamint tüsszögéssel választódik ki. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A vírus a légutakon keresztül kerül be a befogadó testbe. 

Fertőzésveszély:

Influenzavírussal bárki megfertőződhet. Leginkább azonban a gyermekek és a fiatal felnőttek, valamint az idősek és a krónikus betegek hajlamosak a betegségre. Az influenza különösképpen veszélyezteti azokat is, akiknek krónikus betegségükből adódóan meggyengült az immunrendszerük, vagy immunrendszert gyengítő gyógyszereket szednek.

Leginkább veszélyeztetett csoportok:

 • immunproblémás személyek (HIV fertőzöttek, szervátültetésen átesett betegek, immunrendszert gyengítő – immunszuppresszív – szereket szedő páciensek);
 • krónikus tüdőbetegségben szenvedők (krónikus obstruktív tüdőbetegség, hörgőasztma – asthma bronchiale);
 • krónikus máj- és vesebetegek;
 • szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők (ischaemiás szívbetegség, szívinfarktus, szélütés);
 • cukorbetegek, főleg azok, akik kénytelenek inzulint használni;
 • azok a betegek, akik hosszú távú kórházi ellátásra szorulnak;
 • az egészségügyben, valamint a szociális ellátásban dolgozók;
 • zárt közösségekben élők (pl. kollégiumok, szociális otthonok).

A betegség lefolyása:

A betegség hirtelen jelentkezik. A láz magasra szökik (38-40 oC), hidegrázás, intenzív fejfájás, izom- és ízületi fájdalom jelentkezik elsősorban a hát és az alsó végtagok területén.

Jellemző a teljes fáradtság és kimerültség. Emésztési problémák is felléphetnek.

A vírus 1-2 napon belül megtámadja a légutakat. A tünetek: száraz, ingerlő köhögés, égető érzés a szegycsont mögött és mellkasi fájdalom. Nem ritka a kötőhártya-gyulladás és a fényérzékenység sem. A fáradtság érzése akár egy hónapig is eltarthat.

Hagyományos gyógymód:

Célszerű a fokozott higiénia – orr-szájkendő, gyakori fertőtlenítő kézmosás, szellőztetés, gargarizálás – alkalmazása. Ez a megelőzés és a kezelés, illetve a fertőzés továbbadásának elkerülése szempontjából egyaránt fontos! A szövődménymentes influenza nyugalmat, pihenést és fekvést kíván, rendszerint egy hétig. Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás és a vitaminbevitel. A gyógyszerek általában a lázat, a köhögést, a náthát és az ízületi, valamint izomfájdalmat csillapítják. Indokolt esetben célzottan az influenza ellen ható, vírusellenes gyógyszereket ír fel az orvos. Ezek a gyógyszerek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek képesek hozzákapcsolódni a vírushoz, gátolva annak további szaporodását. Antibiotikumokat kizárólag bakteriális felülfertőződés esetén szokás alkalmazni. Az antibiotikumok semmilyen módon nem hatnak az elsődleges vírusfertőzésre, használatuk ezért ilyen esetben felesleges és hibás!

Az influenza és az ENERGY termékei

Az ENERGY készítményei kíméletes alternatívát kínálnak, és csökkentik a gyógyszerek nem kívánt, olykor súlyos hatásainak kockázatát. A bioinformáció és a biorezonancia alapelvén működnek, ezért sokkal hatékonyabbak, mint más táplálékkiegészítők.

Megelőzésre javasolt készítmények:

• Vironal: véd a nyilvános helyeken, iskolában, tömegközlekedési járműveken stb. elkapható fertőzéstől. Nemcsak az influenza kialakulását előzhetjük meg a segítségével, de egyéb vírusos betegségeket (nátha, köhögés, torokgyulladás, tüdőgyulladás stb.) is. A Vironal ugyanis erősíti az immunrendszert. Javasolt adagolása: megelőzésképpen naponta 1x7 csepp, a betegség tüneteinek megjelenése után pedig naponta 3x7 csepp, étkezés előtt.

• Flavocel: vírus- és baktériumellenes készítmény, amely C-vitamint és bioflavonoidokat tartalmaz. Támogatja az immunrendszer működését, felfrissíti a szervezetet, antioxidáns hatású. Alkalmazásával megelőzhetők a fertőzések. Javasolt adagolása: naponta 3x1 tabletta.

• Spiron: illóolajok kombinációja spray formájában. Használható megelőzésképpen, emellett célzottan fertőtleníthető vele a levegő is. Jótékonyan hat köhögés esetén, szabaddá teszi a légutakat.

Heveny betegség (akut állapot):

• Grepofit: erős vírus- és baktériumellenes hatóanyagokat tartalmaz. Legfontosabb összetevője a grépfrútmag-kivonat. Aktiválja az immunrendszert, és lerövidíti az influenzás megbetegedés lefolyását. Javasolt adagolása: naponta 3x1 tabletta, akut fázisban akár naponta 6x1 tabletta. Rendkívül fontos, hogy a készítményt időben, már az első tünetek megjelenésekor kezdjük el szedni!

• Drags Imun: a Croton lechleri fa tiszta gyantáját tartalmazó készítmény. Tudományosan bizonyított tény, hogy a Drags Imun baktérium- és vírusellenes, valamint antioxidáns hatású. Jótékonyan hat az influenzavírusok által okozott légzőszervi megbetegedések esetén, és csillapítja a lázat. Javasolt adagolása: naponta 3x10 csepp – italba belekeverve, étkezés után.

Lábadozás:

• Renol: elsősorban a lábadozás időszakában képes hatékony segítséget nyújtani. Regeneráló hatású, ösztönzi az immunrendszer működését, jótékonyan hat fáradtság, ízületi fájdalom és hátfájás esetén. Javasolt adagolása: naponta 3x5-7 csepp.

A készítmények itt megadott, javasolt adagolása csak tájékoztató jellegű. Az adagolást a beteg állapotához, korához és reakcióképességéhez célszerű igazítani.

A pontosabb állapotfelmérés, valamint a megfelelő készítmény kiválasztása céljából javasoljuk az EAV alapján működő Supertronic készülék használatát. Ez a vizsgálat lehetővé teszi az egyes szervek elégtelen energetikai funkciójának megállapítását, valamint az adott szerv vagy szervek célzott regenerációját szolgáló, legmegfelelőbb készítmények kiválasztását.

A tájékoztató anyagot összeállította: Dr. Jiří Hanzel. Forrás: energy.sk

Hogyan történik a MeriDiM állapotfelmérés?

A szolgáltatás ára 7.000,-Ft, mely tartalmaz egy elektro- fülakupunktúrás kezelést is. Ez az ár az akció visszavonásáig most 5000 Ft!

Az állapotmérés lépései:

1. MÉRÉS Egy letapogató szonda segítségével megmérjük minden egyes meridián energiaszintjét a test (kéz és láb) előre meghatározott pontjain, ahogyan a számítógép - fényképes illusztrációval segítve- pontról pontra kalauzol bennünket.A mért értékeket a számítógép automatikusan rögzíti és tárolja. A mérés időtartama kb. 3 perc!

2. KIÉRTÉKELÉS Igen látványos grafikonok segítségével egy komplex kiértékelést adunk a kliensnek, amely több szempontot figyelembe véve nyújt részletes elemzést a meridiánok energiaszintjéről, azaz a Yin-Yan-, Öt elem-, szerv-óra, energetikai egyensúly-összesítő és komplex tüneti jellemzést egyszerű, áttekinthető formában.

3. TERÁPIA Kielemezve a meridiánok energiaszintjét a számítógépes program lehetőséget ad a kezelőnek arra, hogy különböző terápiás javaslatok között válasszon, ezek tanácsait fontolóra vegye és beillessze a saját kezelési mechanizmusába.

 • Mérési eredmények alapján Személyre szabottan, az állapotfelmérést követően, a szoftver a mérési eredmények alapján fülakupunktúrás kezelési javaslatot tesz ( a hagyományos kínai orvoslás törvényszerűségei alapján) oly módon, hogy fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.
 • A fülakupunktúrás kezelési javaslat mellett lehetőség van akár homeopátiás, Bach-virág terápiás, vagy Schüssler só terápiás kezelésre, mind akut vagy krónikus állapot esetén.
 • Betegségek adatbázisából ABC sorrendben felsorolt diagnózisok közül választhat a szakember, ahol fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.
 • Pont-, zónakereső funció A mérőszonda segítségével megkereshetjük a fülön az aktív pontokat illetve zónákat és a szoftver lehetőséget ad ezen pontok (zónák) fülön való megjelölésére, rögzítésére. ( alkalmas lehet a testakupunktúra pontok keresésére is)

4.ELLENŐRZÉS A terápia végén egy újabb méréssel ellenőrizhető a kezelés eredményessége, egyértelműen láthatóvá válik, hogy mennyire sikerült a meridiánok energiaszintjét egyensúlyba hozni.

5. TUDATOSSÁG Kliensünk, megértve a szervezetében fennálló egyensúlyzavart, a részesített terápián és tanácsainkon felül, akár maga önállóan is részt vehet egészsége helyreállítása és megtartása érdekében. A Hagyományos Kínai Orvoslás irányelveit figyelembe véve, az igénybevett kezelésen túl, a gyógynövényektől a táplálkozásig lehetőség van arra, hogy megfelelő energiaszintet visszaállítsuk és/vagy egyensúlyba hozzuk. A szervezetünk egészségi állapotának áttekintése A meridiánok meghatározott pontjain mért értékeket az alábbi szempontok alapján értékeljük:

1. Alap értékelés: Az oszlopok értékei ábrázolják a kliens energiaszintjét, először a kar yin-, aztán a kar yang, aztán a láb ying és yang meridiánjait értékelve.

2. „Yin/Yang” ábrázolás típus először a test bal részén elhelyezkedő Yang meridiánokat hasonlítja a jobb résszel. Ugyancsak meghatározásra kerül a Ying Yang mérések értékeinek átlaga és az ettől való eltérések, a yin/yang egyensúly.

3. Összehasonlítás: A mért értékek összehasonlítását szolgáló ábrázolás.

4. Öt elem A mért eredmények a hagyományos kínai orvoslásból jól ismert elemekhez kapcsoltan jelenik meg. Az egyes szerveink ill. a hozzájuk tartozó meridiánok is az Öt Elem valamelyikéhez kötődnek. A Tűz: a szív, a vékonybél, pericardium, hármas melegítő ; A Föld: a gyomor és a lép ill. hasnyálmirigy; A Fém: a tüdő és a vastagbél; A Víz: a vese és a hólyag; A Fa: a máj és az epehólyag. Ha mindegyik elem optimálisan működik, akkor tökéletes az egészség. Ha azonban valamelyik elem harmóniája megbomlik, ez máris további kihatással lehet a vele kapcsolatban álló elem vagy elemek állapotára. A mért eredményekből megtudhatjuk az 5 elem értékeit, (+) amennyiben túlműködés tapasztalható, (-) amennyiben túl alacsony az energiaszint illetve (X) értéket kapunk, ha a jobb- és a baloldal mért értékei túlzottan eltérnek egymástól.

5. Szervóra Ebben az esetben a meridiánok energiaszintjét egy szervórán láthatjuk feltüntetve. A Yin-yang elmélet szerint a Qi a meridián-láncolatban szigorúan meghatározott sorrendben kering, ezt nevezzük szervórának. A 12 /fő/ meridián energiaáramlás sorrendjében a következők: Tüdő, Vastagbél, Gyomor, Lép, Szív, Vékonybél, Húgyhólyag, Vese, Vérerek ura, Hármas melegítő, Epehólyag, Máj (Pl. A Tüdő aktív ideje hajnali 3 és 5 óra között van, ilyenkor készíti föl a tüdő a szervezetet a napi aktivitásra. Asztmás betegek ilyenkor rendszerint erős köhögéssel ébrednek.)

6-7. Energetikai Egyensúly A kliens energetikai egyensúlyának teljes elemzése történik. Egyrészt a Chi energiaszint, amely a kliens teljes energia-szintjének mutatója. Ezt követi a Yin-Yang egyensúly, aztán az energia stabilitásának mutatója. Továbbá összehasonlításra kerül a jobb-bal, felső-alsó energiaszintek értékei.

8. Részletes tájékoztató Szöveges formában ad tájékozatót a meridiánok funkcióiról, az aktuális mérés kapcsán észlelt egyensúly zavarokról, lehetséges tünet-együttesekről és az energetikai egyensúly mértékéről.

 

A TrūAge megismerése az első lépés, hogy tovább éljen, fiatalosan.

Mi az a TrūAge? Egy olyan mérési becslés, amely a biológiai korát adja meg - a csontok, izületek, belső szervek, a sejtek és a belső szervrendszer működése alapján - a test AGE szintjéből kiindulva. Ez úgy kerül kiszámításra, hogy Az Ön AGE pontértékét összehasonlítja mások ugyanezen pontértékével. Például, ha Önnek ugyanaz az AGE pontértéke, mint egy 25 évesnek, akkor az Ön TrūAge-e 25. Az Ön TrūAge pontértéke segíthet abban, hogy megtudja, hogy az AGE szintje átlagos, átlag feletti, vagy átlag alatti az életkorához képest. A pontértéktől függetlenül az Ön célja maradjon továbbra is az értékének a javítása.

Hogyan működik a Scanner?

A TrūAge Scanner egy klinikailag bevizsgált egyköz, amely fájdalom nélkül méri meg bárkinek az AGE szintjét másodpercek alatt vér vagy vizelet vizsgálata nélkül. Az UV fény hatására a bőrben lévő AGE láthatóvá válik a spektrométer nevű eszköz segítségével. A scannerből biztonságos, alacsony szintű UV fény kerül kibocsátásra, ami a bőrben lévő AGE-t láthatóvá teszi.

Nézze meg a videót!

 

A Scanner története

Az AGE mérés ezen technológiáját Dr. Andies Smit endokrinológus fejlesztette ki, Hollandiában. 1995-ben Dr. Smit felfedezte, hogy megfelelő körülmények között egy bizonyos fény segítségével az AGE-szint a bőrön keresztül is mérhető. Ez hatalmas áttörést jelentett.

A TrūAge Szkenner segítségével lehetővé vált az AGE-szint mérése a bőrön keresztül, ugyanolyan pontossággal, mint szövetbiopsziás méréssel. Felismerte, hogyha valamilyen módon meg tudná mérni vagy számolni az AGEs értékét a fény kibocsátása által, akkor képes lenne ezen mérés által több információt adni egy ember egészségi állapotáról.

1999-ben szabadalmaztatta a technológiát, és publikálta az első tudományos tanulmányt a szkenner pontosságát illetően. Azóta számtalan teszt igazolta vissza a TrūAge Scanner mögött álló technológia megbízhatóságát, amelyeket elismert szaklapokban publikáltak.

Jelentkezz mérésre az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a 06 20 9580 665-ös telefonszámon!

Lélekringatás

Kezelés jellege: Természetgyógyászati kezelés
Kezelés időtartama: 60 - 90 perc 
Kezelés ára: lásd árlista ide kattintva

Mi a lélekringatás?

Ez egy ősi tudáson alapuló technika, melynek során gyengéd érintésekkel, ringatással visszük vissza kezeltünket a teljes biztonságot védettséget adó korba, ahol még nincsenek félelmek, de van teljes befogadás, bizalom és szeretet. Szervezetünk mindig tudja, hogy mire van szüksége és hogyan tudja "megjavítani" magát. Ez a bölcsesség mindannyiunk birtokában megvan, csak fel kell ébreszteni, meg kell támogatni. Az egyik lehetséges terápiás lehetőség a Holisztikus lélekringató kezelés, amely feléleszti a tudatalatti működését, és így segít megszüntetni és feldolgozni a betegségeket kiváltó okokat anélkül, hogy tudatosan "dolgoznánk rajta".

Ez a terápia azokat a lelki okokat hozza fel a tudat szintjére, amelyekkel a páciens képes megbirkózni, amelyeket képes feldolgozni. Ebből következik az is, hogy ahogy "erősödik" a páciens tudata/tudatossága, úgy egyre mélyebben lévő problémákat tudunk a felszínre hozni, és képes lesz feloldani, elengedni anélkül, hogy újabb lelki traumákat okoznánk vele.

A módszer pozitív hatásai:
- test-lélek-szellem harmóniába kerül
- stressz, szorongás, félelmek, feszültség, elfojtott lelki problémák, megmagyarázhatatlan testi tünetek oldódnak
- önbizalom, ősbizalom felfedezése
- szeretet érzése
- immunrendszer megerősödése, nyirok keringés gyorsulása következtében
- negatív gondolatoktól való megszabadulás
- testi fájdalmak enyhülése
- önmagunkkal való összhang újbóli megtalálása , képességek felfedezése , és kihasználása
- életkedv visszanyerése