Tagoknak

Facebook

Tanfolyamok

Jelenleg nincs elérhető aktuális tanfolyamunk, kérlek érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

AKU TAPE - MEDICAL TAPING - Ízület- és izomszalagozás

Kezelés ára és időtartama:
Lásd árlista ide kattinva

Webáruházunkban megtalálható az Acu-Tape (http://tebolt.hu), továbbá stúdiónk képzéseket is szervez, kattints ide!

Mi az Acu-Tape?

A kineziotape módszerről már sokan hallottak, sokaknak ragasztott már sportorvos, ortopéd szakorvos szalagokat a térdére, derekára, nyakára, karjára, épp oda, ahol fájt. Néhány évvel ezelőtt viszont befejeződött egy fejlesztői munka Németországban, mely Dr. Hans-Ulrich Hecker és Dr. Kay Liebchen doktorok nevéhez fűződik. A hagyományos kínai orvoslás (HKO) elveire építve továbbfejlesztették a 70-es években Japánban kidolgozott kineziotape módszert, és az addigi izom- és ízületragasztás kiegészült meridián- és akupontragasztással, melynek köszönhetően hihetetlenül megnőtt a szalaggal sikeresen kezelhető betegségek és a sikeresen kezelt betegek száma.

Hatásmechanizmus

Az szalagot felragasztjuk a bőrre, ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirok keringésbe való visszakerülését serkenti, biztosítja. Az ragasztás során viszont a ragasztott, így rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst, így nyirokkeringés-serkentést valósít meg, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. Az szalag a ragasztás, rögzítés során megemeli a bőrt, így az alatt a szöveti nyomás csökken, ami a nyirokáramlást serkenti. A szövetek pedig a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas és nyúlékony, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, s ott a szalaggal a nyirokkeringést serkentjük, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.

Miben segíthet Neked az Acu-Tape?

  • fájdalmat csillapít;
  • izomtónust szabályoz, legyen akár túl feszes vagy túl laza az adott izomzat;
  • pszichovegetatív zavarokat szüntet meg;
  • immunstimulál, immunműködést serkent a kezelés helyszínén, lokálisan;
  • gyulladást csökkent a ragasztás helyszínén;
  • a duzzanatokat igen gyorsan csökkenti a nyirokkeringés serkentésén keresztül;
  • vérkeringést serkent a kezelt területen;
  • az adott meridiánon és akupontokon keresztül egészen más jellegű problémákat kezel, mint amely területen ragasztunk.

Bővebb információért és tanácsért keresd Verát, aki szakértői tudásával áll rendelkezésedre. Őt elérheted a + 36 20 958 0665-ös telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. Ha először szeretnéd megismerni, akkor kattins ide, a munkatársaink menüpont alatt megtalálod személyes bemutatkozóját!