Tagoknak

Facebook

Tanfolyamok

Jelenleg nincs elérhető aktuális tanfolyamunk, kérlek érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

Fülakupunktúrás kezelés

Kezelés jellege: Természetgyógyászati kezelés
Kezelés időtartama: 40 perc
Kezelés ára:lásd árlista ide kattintva

Mit kell tudni a kezelésről?

1900-as évek elején Lyon külvárosában eredményesen működött a fül bizonyos területeinek kiégetésével egy Madame Barrier nevű javasasszony. Az Ő eredményei indították Paul Nogier francia neurológust a fülakupunktúra tudományos vizsgálatára. 1956-ban jelentek meg az első publikációi Németországban.

Ha egy kifejlett embriót rajzolunk a külső fülre fejjel lefelé állítva, akkor kapunk egy térképet, ahol a testünk minden része reprezentálódik. Ha a test bizonyos zónája elvesztette a maga élettani egyensúlyát, akkor aktív, érzékeny, fájdalmas lesz a fülkagylóban a megfelelő projekciós pont.

Terápia: Maga a terápia abból áll, hogy a fájdalmas pontokat mechanikusan stimuláljuk. Reflexmechanizmuson azt értjük, hogy a központi pont ingerlése által a periféria zavara megváltozik. Tehát a fül egyben egy olyan  műszerszekrénynek tekinthető, amit meg lehet figyelni, és egy olyan vezérlőasztal, melyen át  befolyásolni lehet a betegségeket.

Alapfogalmak a fülakupunktúrában:

- Aurikuloterápia:  a fülkagylón történő beavatkozás terápiás céllal
- Aurikulodiagnosztika: a fülkagyló bizonyos pontjainak, zónáinak elváltozásaiból következtethetünk egyes szervek, testrészek, megbetegedéseire, zavarai
- Aurikulomedicina:  fülkagylóorvoslás

Az akupunktúrás pontok a bőrfelületen meghatározott hellyel rendelkező, 0,5-2mm átmérőjű kis területek. Alakjuk amorf, amőbaszerű, nagyságuk változhat az aktivitásnak megfelelően, és gazdagabb ér- és ideghálózattal rendelkeznek, (Meissner testek, Kraus féle végbunkók, stb) mint a környezetük. Zömmel a meridiánokon helyezkednek el.

A fülakupunktúra javallatai:

- ragályos betegségek
- az emésztőrendszer betegségei
- légzőszervi betegségek
- szív és keringési rendellenességek
- vérképzőszervek zavarai
- urogenitális rendellenességek
- szekréció rendellenességei
- mozgásszervrendszer zavarai
- neurológiai és pszichiátriai betegségek
- sebészeti rendellenességek
- nőgyógyászati megbetegedések
- szembetegségek, nyak
- orr és fül betegségei
- bőrbetegségek
- egyéb zavarok

A fülakupunktúra szerepe a fogyókúrában

A Természetes Egészség Stúdió egyik ágazata a Fogyiklub, mely kerétében személyre szabott módszerekkel segítjük tagjainkat a fogyásban. A fülakupunktúra az egyik legjobb ilyen módszer! Célunk, hogy támogassuk a fogyókúrát, majd az életmódváltást, hogy a fogyás tartós legyen!

Miért segít ebben az akupunktúra?

A fülakupunktúra hatékony módszer a fogyókúra segítésére, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával, felesleges kilóktól szabadít meg. Ezen felül ráadásul biztonságos és fájdalommentes, jelentősen csökkenti az étvágyat, a belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét. A kezelések segítségével elkerülhetőek azok a kellemetlen fogyókúrát kísérő mellékhatások mint az éhségérzet, az éves utáni vágy és a feszült lelki állapot.

A kezelés minden esetben kúraszerű. Alkalmazunk tartós tűket is, valamint ha valaki fél a tűszúrástól mágneses magocskákat és golyócskákat is használhatunk.