Tagoknak

Facebook

Tanfolyamok

Jelenleg nincs elérhető aktuális tanfolyamunk, kérlek érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

Hogyan történik a MeriDiM állapotfelmérés?

A szolgáltatás ára 7.000,-Ft, mely tartalmaz egy elektro- fülakupunktúrás kezelést is. Ez az ár az akció visszavonásáig most 5000 Ft!

Az állapotmérés lépései:

1. MÉRÉS Egy letapogató szonda segítségével megmérjük minden egyes meridián energiaszintjét a test (kéz és láb) előre meghatározott pontjain, ahogyan a számítógép - fényképes illusztrációval segítve- pontról pontra kalauzol bennünket.A mért értékeket a számítógép automatikusan rögzíti és tárolja. A mérés időtartama kb. 3 perc!

2. KIÉRTÉKELÉS Igen látványos grafikonok segítségével egy komplex kiértékelést adunk a kliensnek, amely több szempontot figyelembe véve nyújt részletes elemzést a meridiánok energiaszintjéről, azaz a Yin-Yan-, Öt elem-, szerv-óra, energetikai egyensúly-összesítő és komplex tüneti jellemzést egyszerű, áttekinthető formában.

3. TERÁPIA Kielemezve a meridiánok energiaszintjét a számítógépes program lehetőséget ad a kezelőnek arra, hogy különböző terápiás javaslatok között válasszon, ezek tanácsait fontolóra vegye és beillessze a saját kezelési mechanizmusába.

  • Mérési eredmények alapján Személyre szabottan, az állapotfelmérést követően, a szoftver a mérési eredmények alapján fülakupunktúrás kezelési javaslatot tesz ( a hagyományos kínai orvoslás törvényszerűségei alapján) oly módon, hogy fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.
  • A fülakupunktúrás kezelési javaslat mellett lehetőség van akár homeopátiás, Bach-virág terápiás, vagy Schüssler só terápiás kezelésre, mind akut vagy krónikus állapot esetén.
  • Betegségek adatbázisából ABC sorrendben felsorolt diagnózisok közül választhat a szakember, ahol fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.
  • Pont-, zónakereső funció A mérőszonda segítségével megkereshetjük a fülön az aktív pontokat illetve zónákat és a szoftver lehetőséget ad ezen pontok (zónák) fülön való megjelölésére, rögzítésére. ( alkalmas lehet a testakupunktúra pontok keresésére is)

4.ELLENŐRZÉS A terápia végén egy újabb méréssel ellenőrizhető a kezelés eredményessége, egyértelműen láthatóvá válik, hogy mennyire sikerült a meridiánok energiaszintjét egyensúlyba hozni.

5. TUDATOSSÁG Kliensünk, megértve a szervezetében fennálló egyensúlyzavart, a részesített terápián és tanácsainkon felül, akár maga önállóan is részt vehet egészsége helyreállítása és megtartása érdekében. A Hagyományos Kínai Orvoslás irányelveit figyelembe véve, az igénybevett kezelésen túl, a gyógynövényektől a táplálkozásig lehetőség van arra, hogy megfelelő energiaszintet visszaállítsuk és/vagy egyensúlyba hozzuk. A szervezetünk egészségi állapotának áttekintése A meridiánok meghatározott pontjain mért értékeket az alábbi szempontok alapján értékeljük:

1. Alap értékelés: Az oszlopok értékei ábrázolják a kliens energiaszintjét, először a kar yin-, aztán a kar yang, aztán a láb ying és yang meridiánjait értékelve.

2. „Yin/Yang” ábrázolás típus először a test bal részén elhelyezkedő Yang meridiánokat hasonlítja a jobb résszel. Ugyancsak meghatározásra kerül a Ying Yang mérések értékeinek átlaga és az ettől való eltérések, a yin/yang egyensúly.

3. Összehasonlítás: A mért értékek összehasonlítását szolgáló ábrázolás.

4. Öt elem A mért eredmények a hagyományos kínai orvoslásból jól ismert elemekhez kapcsoltan jelenik meg. Az egyes szerveink ill. a hozzájuk tartozó meridiánok is az Öt Elem valamelyikéhez kötődnek. A Tűz: a szív, a vékonybél, pericardium, hármas melegítő ; A Föld: a gyomor és a lép ill. hasnyálmirigy; A Fém: a tüdő és a vastagbél; A Víz: a vese és a hólyag; A Fa: a máj és az epehólyag. Ha mindegyik elem optimálisan működik, akkor tökéletes az egészség. Ha azonban valamelyik elem harmóniája megbomlik, ez máris további kihatással lehet a vele kapcsolatban álló elem vagy elemek állapotára. A mért eredményekből megtudhatjuk az 5 elem értékeit, (+) amennyiben túlműködés tapasztalható, (-) amennyiben túl alacsony az energiaszint illetve (X) értéket kapunk, ha a jobb- és a baloldal mért értékei túlzottan eltérnek egymástól.

5. Szervóra Ebben az esetben a meridiánok energiaszintjét egy szervórán láthatjuk feltüntetve. A Yin-yang elmélet szerint a Qi a meridián-láncolatban szigorúan meghatározott sorrendben kering, ezt nevezzük szervórának. A 12 /fő/ meridián energiaáramlás sorrendjében a következők: Tüdő, Vastagbél, Gyomor, Lép, Szív, Vékonybél, Húgyhólyag, Vese, Vérerek ura, Hármas melegítő, Epehólyag, Máj (Pl. A Tüdő aktív ideje hajnali 3 és 5 óra között van, ilyenkor készíti föl a tüdő a szervezetet a napi aktivitásra. Asztmás betegek ilyenkor rendszerint erős köhögéssel ébrednek.)

6-7. Energetikai Egyensúly A kliens energetikai egyensúlyának teljes elemzése történik. Egyrészt a Chi energiaszint, amely a kliens teljes energia-szintjének mutatója. Ezt követi a Yin-Yang egyensúly, aztán az energia stabilitásának mutatója. Továbbá összehasonlításra kerül a jobb-bal, felső-alsó energiaszintek értékei.

8. Részletes tájékoztató Szöveges formában ad tájékozatót a meridiánok funkcióiról, az aktuális mérés kapcsán észlelt egyensúly zavarokról, lehetséges tünet-együttesekről és az energetikai egyensúly mértékéről.