Tagoknak

Facebook

Tanfolyamok

Jelenleg nincs elérhető aktuális tanfolyamunk, kérlek érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!

Lélekterápia – Terápiás beszélgetés

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK)

Kezelés jellege: Természetgyógyászati kezelés
Kezelés időtartama: 60 - 120 perc
Kezelés ára: lásd árlista ide kattintva

 

(A kezelésnek igény esetén Bach-virágterápiás tanácsadás + esszencia is része.)

 

Azon blokkok feloldása, melyek gátolják az életed –

Gondolkodtam, hogy hogyan is jellemezhetném az egyéni konzultációt, de aztán rájöttem, hogy elég nehéz lenne általánosítani, mivel éppen azért mert egyéni, azt jelenti, hogy teljesen egyedi és személyre szabott. Mindig az történik, amire az illető fel van készülve és be tud fogadni.

 

Hiszek abban, hogy a SZERETET a legnagyobb gyógyító erő. Bármilyen problémával is fordul hozzám valaki, a célom, hogy elérjem, hogy szeresse önmagát. De ezt a döntést Neked kell meghoznod. Az önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet. Ha elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, akkor életünkben minden sikerülni fog.

Azonban ez az út nem rövid és nem könnyű, plusz kitartást igényel, mivel szembe kell nézni önmagunkkal, a hibáinkkal, az árnyoldalunkkal, a múltunkkal.  Sőt, a generációkon át magunkkal hozott mintákkal, a bennünk létrejött blokkokkal.

Ha életed bármely területén problémáid vannak és készen állsz a változtatásra, akkor keress meg és elkezdhetsz egy új útra lépni. Hiszen az élet minden apró pillanata csodákat tartogat. A jó hírem az, hogy a probléma eredete megtalálható, és feloldható. Ha oldódtak a múltbéli gátak, és sikerül megszeretned és megbecsülnöd önmagad, megteremted biztonságodat, hittel és bizalommal fordulsz az emberek felé, megváltozik körülötted minden. Javul az egészséged, a pénz nem folyik ki a kezed közül, kapcsolataid kiteljesednek, és a munkádban is örömed leled.

Ezekhez szeretnélek hozzásegíteni, ha készen állsz rá. Az gondolom nem kérdés, hogy titoktartási kötelezettséggel dolgozom, hisz ez evidens.

Kineziológia

Kezelés jellege: Természetgyógyászati kezelés
Kezelés időtartama: 60 - 120 perc
Kezelés ára: lásd árlista ide kattintva

(A kezelésnek igény esetén Bach-virágterápiás tanácsadás + esszencia is része.)

Mit kell tudni a kezelésről?

A stressz általában a tehetetlenség és a kudarc érzésére adott válaszreakció. Születésünktől halálunkig folytonosan változásokkal találjuk magunkat szemben, melyek feszültség teremtőek, s melyekhez alkalmazkodnunk kell.

Minden tanulási nehézség valamilyen trauma hatására következik be, minden dyslexia az idő egy szakaszára vezethető vissza, amikor leblokkoltunk, „ lelki vakfolt” alakult ki. Gyermekkorunktól állandó elvárások határolnak be bennünket, de senki sem tanítja meg nekünk negatív érzéseink kezelését. A hibás életszemlélet, az önmarcangolás, régi sérelmek és kudarcok, alkalmazkodási és beilleszkedési nehézségek, elfojtott vágyak, érzelmek és szorongások - testi betegségeket hozhatnak létre.

Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, s rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású kompjuterként tárolja az információkat,  s a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat,   felderíteni   és   kijavítani      a " működési zavarokat”. Izmaink működését agyunk irányítja, izmaink a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők, s az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre.

Az izomteszt mint biofeedback segítségével - tudatos emlékezés nélkül is -, lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, segítségével oldhatók a múltbéli, jelenlegi, és a jövőben jelentkező potenciális problémák, felderíthetők azok a traumatikus élmények - a fogantatásig visszamenőleg -, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva negatív hatással vannak jelenbeli életünkre.

A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer -, új és egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának, az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállításában.

Készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő módszer, hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológiai kezelés során meghatározzuk a megoldásra váró problémát. A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon   távolítsuk el a testből és az elméből.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK) bemutatása


Az epigenetika olyan tudományág, amely az öröklődő változásokkal foglalkozik DNS változások nélkül. A DNS-hez metilcsoportok kapcsolódnak, melyek meghatározott mintázatot alkotnak. A metilációs mintázat környezeti hatásokra változik, minden ember metilációs mintázata az évek során változik.

A változások MÓDJA egy családon belül azonos, azaz ÖRÖKLŐDIK. Ez azt jelenti, hogy a genetikai anyag nem változik, de a gének működése igen, a gének EMLÉKEZNEK, és a szerzett betegségek is átörökíthetőek az utódokra.

Az epigenetika tudományos választ adhat jó néhány olyan kérdésre, amelyre eddig csak elméleti válaszaink léteztek pl: “A tanulás fontosabb vagy a genetikai öröklődés?” Magyarázatot kapunk arra, hogy miért jelent olyan sok embernek problémát az elhízás, vagy hogy miként lehet egy családban hajlam egy adott típusú betegségre anélkül, hogy bármilyen egyértelmű nyoma lenne a DNS-ben.

A legújabb epigenetikai kutatások szerint – s ez több évtizedes kineziológiai munkánk tapasztalata is -, ugyanígy magyarázatot adhat az epigenetika arra is, hogy bizonyos probléma megoldási minták, helyzet feldolgozási módok, életvezetési modellek hogyan adódhatnak át az egyik generációról a másikra.

Mindezek a mintázatok felderíthetőek és korrigálhatóak a TEK kineziológiai módszer segítségével.

A TEK kineziológia személyi  és életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós tanácsadó módszer, melynek célja a kliens életminőségének, közérzetének javítása, belső erőforrásainak aktivizálásával.

Mint holisztikus rendszer hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben.

A TEK Tanácsadó segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a minőségileg jobb élet elérésében.

A TEK kineziológia az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális tanácsadó rendszer, mely négy idősíkban:
-          jelenben,
-          korregresszióban,
-          generációban,
-          és egyéb dimenziókban vizsgálja a probléma-kialakulási mintát.

Így gyakorlatilag a legteljesebb tanácsadási lehetőséget biztosítja kliens számára.

A speciális technikákkal feltérképezhető, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jelenünkben a problémákat okozzák.

A tanácsadások során komoly eredményt érhetünk el táplálkozási szokásaink azonosításával (metabolikus folyamatok) valamint letapadt, leragadt érzelmeink felderítésével és korrekciójával (rekonstrukció).

Megváltozott emberi kapcsolatok, fogyás, kiegyensúlyozott életvitel a legbiztosabb jele a változásnak. Mivel generációs problémával is dolgozunk, így a kezelések pozitív hatása kliensünk családjában is érvényesül.

A TEK©® tanácsadói tevékenység személyi tanácsadói szolgáltatás és nem egészségügyi tevékenység!

Kiknek ajánlott különösen a kineziológus segítségének igénybevétele?

Tanulási problémák, viselkedészavarok, szorongás, pánikbetegség, meddőség, impotencia, menstruációs problémák, emésztési gondok, fekélybetegség, evészavar, krónikus fájdalom, a mozgásrendszer betegségei, pajzsmirigytúműködés, allergia, asztma, beszédzavar, krízishelyzetek / pl. válás. haláleset, egzisztenciális problémák /.

Számos tényező befolyásolhatja, milyen hosszú a „gyógyulási” folyamat, hány kezelésre van szükség az adott probléma feloldásához. Ezt legfőképpen a kliens változás iránti őszinte igénye és elhatározása határozza meg.

 

1. A kineziológia kialakulása

Az 1960-as évek elején dr. Georges Goodheart manuálterapeuta  számtalan betegnél tapasztalta, hogy a kezelést követő bizonyos időn belül újra az eredeti panasszal és tünetekkel jelentkeznek. Fantasztikus  - és utólag már végtelenül kézenfekvő és logikus - felfedezésének lényege a következő : a hagyományos manuálterápiás kezelés során a problémát a csontrendszerben diagnosztizálják és kezelik, figyelemmel a görcsös izom állapotára - de  tartós és végleges eredmény csak akkor várható, ha az ellenpár-izom működését is helyreállítják.

Ennek az ellenpár-izomnak alacsony a tónusa, így nem képes megfelelő ellentartó-erőt kifejteni, és éppen emiatt alakul ki a másik izom görcsös állapota. A gyenge izom aktivizálásával helyreáll az egyensúly, csökken, majd elmúlik a fájdalom is.

Goodheart az izom tónusának, állapotának vizsgálatára dolgozta ki rendszerét,, s ezt Alkalmazott Kineziológiának nevezte el. Tapasztalatairól 1964-ben jelentette meg könyvét. Az izomteszteléssel felderíthetjük az izom- és energiarendszer működési zavarait, emellett biofeed-back funkciója is van, s segítségével korrigáló hatású beavatkozásokat végezhetünk.

Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak - "elgyengülnek" - bármely stresszelő, kellemetlen  érzés, emlék hatására.

Goodheart kutatásait a neurovasculáris és neurolymphatikus pontok vizsgálatával folytatta -  David Walther, John F. Thie, Sheldon Deal segítségével.

(A neurolymphatikus - nyirokkeringést befolyásoló - reflexrendszer felfedezése Frank Chapman nevéhez fűződik, aki a reflexeket az endokrin rendszer zavaraival hozta összefüggésbe. Goodheart speciális izmokhoz kapcsolta az egyes pontokat ill. reflexzónákat.

A neurovasculáris reflexpontokat Terence Benett amerikai manuálterapeuta a század elején fedezte fel. Ezek a pontok az egyes szervek vérellátását befolyásolják. Goodheart megállapította, hogy a gyenge tónusú izmok megerősödnek a Benett-féle reflexpontok érintésével, és a pontokat speciális izmokhoz rendelte.)

A Goodheart körül kialakult kutatócsoport munkája lett forrása valamennyi kineziológiai szakterületnek.

2. Jelentősebb kineziológiai rendszerek

Alkalmazott Kineziológia

Orvosok, manuálterapeuták művelik elsősorban, manipulációs jellegű technikákat alkalmazva.

Touch For Health /TfH/ - Gyógyító érintés

A TfH-ban minden izomhoz meridián, neurolymphatikus reflexzónák, neurovasculáris pontok rendelődtek. Az izmok tesztelésével az egész test energia-állapotát felmérhetjük, s a meridiánok, neurolymphatikus reflexzónák, neurovasculáris pontok kezelésével helyreállíthatjuk az energetikai kiegyensúlyozatlanságot. A kiropraktika, a naturopathia, az osteopathia, és a hagyományos kínai gyógyászat elemeit ötvözi.

Edukineziológia / EDU-K /

Dr. Paul Dennison évtizedeken keresztül foglalkozott a gyermekek tanulási nehézségeivel.

Az EDU-K a test és az agy, a jobb és a bal agyféltekék és az agy egyéb dimenzióinak összehangolására, a látás és a hallás energetikai kiegyensúlyozására, az agyféltekék és mozgás integrációjára fordítja a legnagyobb figyelmet.

Behaviorale /viselkedés/ kineziológia

Dr.John Diamond pszichológus elsősorban a környezetünkben lévő képek, színek, szimbólumok, hangok hatásaival foglalkozik. Könyvei: Tested nem hazudik, Az érzelmek gyógyító ereje.

Hyperton-X  /HT-X/

Frank Mahony módszere. Egy hypertóniás - feszült - izom zavart okoz a központi idegrendszerben, s korlátozottá válik az agy képessége a szenzorikus információk  - olvasott, írott, verbális kifejezések, érintések, mozgások - feldolgozására. A HT-X segítségével megszüntetve az izom-hypertóniát, növekszik a test teljesítőképessége, és az agy képessége is az információk világos feldolgozására. Nyújtott állapotban vizsgálva az izmot az indikátorizom gyengesége hypertóniát jelez, s ezt izometrikus ellennyomással tesszük feszültségmentessé.

Biokineziológia

John Barton 1972-ben alapította Biokineziológiai Intézetét. Tanítványa, Wayne Topping a Biokineziológia módszereit - pozitív és negatív érzelmek hatása az egyes szervekre -, ötvözte a Neurolingvisztikus Programozás, a Touch for Health és az Alkalmazott Kineziológia technikáival, és kialakította saját, Wellness Kineziológiának nevezett rendszerét.

Health Kineziológia (HK)

Dr. Jimmy Scott nevéhez fűződik ennek a kineziológiai rendszernek a kidolgozása. Allergia, táplálkozási hiányok, fizikai, érzelmi, környezeti - geopatikus és elektrosztatikus - stresszek tartoznak kutatási körébe.

Különleges helyet foglal el a Three In One Concepts - One Brain -, melyet kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside kivettek a kineziológiai rendszerek köréből, s elsősorban személyiségfejlesztő módszerként deklarálnak. A módszer gerince a Viselkedési Barométer, melynek segítségével tudatos, tudatalatti, és testi szinten pontosan megállapítható a kliens érzelmi állapota. A One Brain hipnózis és relaxáció alkalmazása nélkül, korregresszióval dolgozik, felderítve a kliens jelenbeli problémájával összefüggő múltbeli, elsősorban érzelmi jellegű traumákat. A One Brain dyslexia felfogása eltér a pedagógiai szemlélettől: minden bármire való képtelenséget dyslexiának tartunk, oka valahol a múltban keresendő, amikor érzelmi trauma hatására „lelki vakfoltot „ hoztunk létre. Korregresszió során oldjuk az érzelmi stresszt,s így megszűnik a jelenbeli probléma is.

/A fenti részletes leírás, dr. Varju Márta cikke alapján készült, eredeti: http://www.epigenetika.hu/hu/cikkek/kineziologia.html /